Prečo užívať pergu?
Perga bola už v starovekých kulktúrach považovaná za všeliek. Perga (ambosia, pokrm bohov, fermentovaný včelí peľ) je v prvom rade prírodný a biologicky aktívny produkt resp. prírodné probiotikum. Taktiež je to veľmi silný antioxidant a komplexná potravina. Vďaka perge nastáva o organizme zlepšenie metabolických procesov. Taktiež regeneruje a normalizuje prospešnú črevnú mikroflóru. Perga pomáha pri dysbakterióze ale aj pri poruchách tráviaceho traktu. Perga podporuje imunitný systém, zmierňuje únavu vrátane únavy očí. Môže sa používať aj počas tehotenstva.
Perga zlepšuje obeh kvi v mozgu. Zväčšuje obsah hemoglobínu a erytrocytov v krvi. Zmierňuje neurotické stavy. Zvyšuje mužskú potenciu. Perga sa často užíva pri príprave organizmu na operáciu, ale aj pri rekonvalescencii po operácii. Perga sa odporúča dlhodobo užívať ženám náchylným na gynekologické zápaly bakteriálneho ale aj kvasinkového charakteru. Perga pomáha aj ľuďom trpiacim anémiou.
Čo perga obsahuje?
Perga je jedinečný a unikátny produkt. Podobný produkt by sme v prírode len veľmi ťažko hladali. Okrem monosacharidov obsahuje, 16 zameniteľných a nezameniteľných kyselín, 13 mastných kyselín, karotenoidy, vitamíny C, D, E, P, B1, B2, B3, B6, K, draslík, magnézium, fosfor, mangán, železo, meď, zinok, chróm, jód, kobalt, enzýmy a látky podobné hormónom.
Ako sa perga získava?
Perga - včelí chlieb sa získava z plástov vo včelstve. Včely ho v úli spracujú tak, že ho vrstvia a hlavami ho utláčajú do buniek. Medzi jednotlivé vrstvy dávajú med a výlučky svojich žliaz. V takto upravenom peli nastáva mliečne kvasenie, popraská obal peľového zrnka a vďaka tomu sa zvýši jeho stráviteľnosť. Pokiaľ by včelstvo nemalo peľ, neprežilo by, pretože by včelie dojčičky nemohli vytvárať kŕmnu šťavu pre plod a materskú kašičku pre výživu matky. Práve vďaka mliečno-kyslému kvaseniu je riziko vzniku alergií veľmi malé, takmer žiadne. Perga sa považuje za živú potravinu, keďže obsahuje aktívne enzímy.
Ako užívať pergu?
Užívanie pergy pre dospelých: 1/2 čajovej lyžičky ( cca 5-6 granúl) nechať rozpustiť v ústach 2-3 krát denne aspoň 20-30 minút po jedle.
Užívanie pergy pre deti: Na každých 10 kíl váhy dieťaťa 1 granulka nechať rozpustiť v ústach 2-3 krát denne 20-30 minút po jedle.
Pri chronických stavoch je potrebné začať s dvojnásobnou dávkou v prvých dňoch užívania.
Nutričné hodnoty pergy:
Nutričné hodnoty v 100g: Energia: 1650 kJ / 393 kcal;
Tuky: 9,0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 2,0 g;
Sacharidy: 59,0 g, z toho cukry 39,0 g;
Vláknina: 5,0 g;
Bielkoviny: 16,0 g; Soľ 0 g
Nenašli sa žiadne príspevky