- Zoznam variantov
Kód | Hmotnosť | Dostupnosť | Cena | ||
---|---|---|---|---|---|
1203OUCAFE
|
|
€16.00 | |||
1204OUCAFE
|
|
€8.50 | |||
1205OUCAFE
|
|
€30.00 |
Je skvelá na prípravu espressa, kde nás poteší bohatou cremou. Má intenzívnu dymovú arómu s veľmi výrazným kávovým telom. V dochuti sa stretnete s chuťou kakaa a tabaku v kombinácií s jemnými orieškovými tónmi, je výrazná s dlhým doznievaním.
Chuťový profil: kakao, tabak, čokoláda, orechy
Chuť: nízka acidita, výrazne telo, bohatá crema, tabaková a čokoládová aróma, dlhá oriešková dochuť
Príprava: espresso, french press, moka, aeropress, espresso
100% Arabika
Kubánske tropické podnebie je ideálne na pestovanie kávy. Viac než 80% kávy sa pestuje v hornatej oblasti na juhu Kuby nazývanej Sierra Maestra. Ručne zbieraná káva sa suší na slnku. Ročná výroba kávy je tu obmedzená. Od 50. rokov 20. st. klesla výroba z 20 tis. na 8 tis. ton ročne .
Kubánska káva má nižšiu kyslosť ako ostatné kávy zo strednej Ameriky.
Je skvelá na prípravu espressa, kde nás poteší bohatou cremou. Má intenzívnu dymovú arómu s veľmi výrazným kávovým telom. V dochuti sa stretnete s chuťou kakaa a tabaku v kombinácií s jemnými orieškovými tónmi, je výrazná s dlhým doznievaním.
Chuťový profil: kakao, tabak, čokoláda, orechy
Chuť: nízka acidita, výrazne telo, bohatá crema, tabaková a čokoládová aróma, dlhá oriešková dochuť
Krajina: Kuba
Región: Sierra Maestra
Nadmorská výška: 1000-2000 m.n.m.
Spracovanie: mokrá metóda, sušená na slnku
Výrobca: malí farmári
Odroda: Typica
Zber: júl – február
- Espresso
- Moka (Koťogó)
- Frenchpress
- Aeropress
- Filtrovaná
- Zalievaná
Nenašli sa žiadne príspevky